Comencem l’època nadalenca

Comencem l’època nadalenca i des de Serendipia Mediació volem compartir amb vosaltres algunes reflexions en relació a frases que poden sentir els nens i nenes per aquestes Festes: – Si no et portes bé els reis no et portaran res. – Als nens dolents els porten carbó. – Els Reis t’estan veient i no et portaran res. – No et portaran res si ets dolent.
Aquestes frases són expressions que no eduquen als nostres nens i nenes. Són amenaces que no fan que el nostre fill/a entengui el seu comportament. Per tant, el nen només simularà portar-se bé per aconseguir el regal desitjat. A través d’aquestes expressions els hi mostrem una manera de relacionar-se que ells també poden fer servir en altres relacions, en comptes de voler ser apreciats i respectats pels demés pel que són.
Us voldríem donar algunes idees per posar en pràctica en lloc de fer ús de l’amenaça: 📌 Mostreu als nens /es les conseqüències dels seus fets; Si han trencat alguna cosa que la reparin, si han embrutat que netegin… 📌Oferiu alternatives raonables davant situacions quan els nens volen només una cosa. Els nens necessiten sentir que tenen veu. Per exemple, si no es volen aixecar del llit per anar a escola podem dir-li que entenem que tenen son, els podem oferir cinc minuts més o cinc minuts d’abraçades i petons. 📌Actueu de manera decidia, però respectuosa amb accions raonables al que està succeïnt.  Valideu els sentiments dels vostres fills per a que se sentin escoltats i compresos. 📌 Feu preguntes obertes per a que el vostre fill/a entenguin les conseqüències naturals dels fets “Què has aprés? O, per a què t’ha servit això?
I respira! Quan notis que no pots més respira i demana ajuda. Ja sigui a algú proper o algun professional que pugui ajudar-te a ampliar el teu ventall d’eines.
I recorda: Al nadal i Reis ens donem regals com a mostra d’afecte pel que som i no pel que fem.

L’equip de Serendipia Mediació us desitgem Bon Nadal i feliç 2019.
#serendipiamediació #serendipia #nadal #nadal2018 #reis #feliç2019